ОТПУСКАТ СЕ СТИПЕНДИИ ЗА ЖЕНИТЕ УЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ

 13 януари  422

ОТПУСКАТ СЕ СТИПЕНДИИ ЗА ЖЕНИТЕ УЧЕНИ В БЪЛГАРИЯ

Започва шестото издание на стипендиантската програма „За жените в науката“, организирана от L’Oreal и ЮНЕСКО. Жени учени от цяла България имат възможността да кандидатстват, като представят своите научни проекти. В края на конкурса три дами ще получат по 5000 евро всяка, за да подпомогнат своята изследователска дейност в България.

В стипендиантската програма 2015-1016 г. могат да участват жени на възраст до 35 години, които са докторанти или вече са защитили докторантска степен и се занимават с изследвания в областта на естествените науки. Кандидатурите ще се оценяват от експертно жури, съставено от специалисти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония през 2016 г., на която ще получат стипендиите си.

Желаещите могат да подават заявленията си по пощата в Националната комисия за ЮНЕСКО в България, както и на електронните адреси: Lubov.draganova@mfa.bg и Kalina.kostadinova@mfa.bg.

Повече за програмата и необходимите документи можете да разберете ТУК

Крайният срок за кандидатстване е 15 февруари 2016 г.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top