НАГРАЖДАВАМЕ НАЙ-АКТИВНИТЕ УЧИЛИЩА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ 2018

 29 ноември  248

НАГРАЖДАВАМЕ НАЙ-АКТИВНИТЕ УЧИЛИЩА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ 2018

За четвърта поредна година сдружение „БГ  Бъди активен“ ще отличи най-активните училища от инициативата Европейски ден на спорта в училище. През 2018 година празникът на физическата активност  завладя 410 учебни заведения в цяла  България. В рамките на един ден бяха организирани множество различни събития с участието на над 90 000 ученици и близо 11 000 преподаватели и родители. И тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност и известни личности в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като отново на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и FlashMOVE хореография като част от празника.

На 4-ти декември, вторник, по време на специална церемония в Министерството на младежта и спорта ще бъдат наградени най-активните училище от цялата страна.

Инициативата бе официално подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Община Пловдив, Община Кюстендил, Областна администрация Търговище, Областна администрация Русе и много други организации и личности. Еврокомисар Тибор Наврачич също заяви своята подкрепа към инициативата, като  отправи покана за активно включване на българските училища и училищата в цяла Европа в голямото събитие, официална част от Европейската седмица на спорта #BeActive, а с това и нашите общи усилия за увеличаване на физическата активност при децата в училище.

За повече информация ТУК

Новини

Back To Top