УЪРКШОП НА ТЕМА „ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН, АНИМАЦИЯ И ФОТОГРАФИЯ“

 27 ноември  431

УЪРКШОП НА ТЕМА „ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН, АНИМАЦИЯ И ФОТОГРАФИЯ“

Фондация „Северозападен институт за младежки политики“ проведе уъркшоп на тема „Графичен дизайн, анимация и фотография“. Събитието се състоя в рамките на 2 последователни дни – на 22 и 23 ноември (четвъртък и петък) 2018 г. в обучителния център на Регионална библиотека „Гео Милев“ - Монтана 
Инициативата бе напълно безплатна и бе предназначена за младежи от 16 до 29-годишна възраст, а основната й цел беше да запознае младите хора със значението и същността на дизайна като изключително важна предпоставка за реализирането на един продукт или услуга.

Координаторът на събитието – Сибил Бойчев подчерта, че именно външният вид (визуализацията) на стоките/услугите продава и е първото нещо, което клиентът, респ. потребителят забелязва. Той уточни още, че графичният дизайн е свързан и с други сфери на изкуството – както с фотографията, така и с анимацията и изобразителното изкуство. 

Гост - лекторът на уъркшопа – фотографът Николай Наумов от Видин, демонстрира пред участниците възможности за работа с фотографски дрон „DJI“ и сподели с тях практически опит от сътрудничеството си с различни фирми. Николай има също така дългогодишен опит в разработката и управлението на стартъп проекти и е специализиран главно в дизайн на т. нар. „движещи се графики“ („motion design“).

По време на уъркшопа младежите изявиха творческите си умения чрез рисуване, участваха в управлението на дрон, работиха със софтуерни програми за анимации, видеообработка и обработка на снимки (фотографии) и научиха как се прави „story board“ - изготвяне на структуриран план в отделни стъпки, който подготвя процеса на анимиране. 

Събитието предизвика голям интерес сред подрастващите. В инициативата се включиха общо 30 младежи като всеки от тях получи като подарък картички с коледни мотиви „IGREET“, които са с добавена реалност. При сканиране на картичките с мобилно устройство същите показват анимирано 3D изображение на нарисуваните върху тях обекти. Участниците, които се представиха най-добре получиха и възможност за стажуване в инициативата „MOTION CAMP“. В бъдеще предстои провеждането на други подобни проекти. 

Уъркшопът се проведе с медийната подкрепа на „ВИДИН ВЕСТ“.  

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top