ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПОХОД ДО БАЙКУШЕВАТА МУРА ПО ПРОЕКТ „ОБИЧАМ ЖИВОТА, ЖИВЕЯ ЗДРАВОСЛОВНО”

 24 август  196

ОБРАЗОВАТЕЛЕН ПОХОД ДО БАЙКУШЕВАТА МУРА ПО ПРОЕКТ „ОБИЧАМ ЖИВОТА, ЖИВЕЯ ЗДРАВОСЛОВНО”

Младежи от Банско и Разлог участваха в образователен поход до Байкушевата мура в национален парк Пирин. Походът е организиран по проект „Обичам живота, живея здравословно” и целта бе да се запознаят младежите с невероятните възможности, които предлага природата в Пирин. Той стартира от Начална станция на кабината и завърши с посещение на Байкушевата мура над хижа Бъндерица.

Експертите, работещи по проекта, запознаха младежите на възраст между 15 и 29 години с биологичното разнообразие в тази част на Пирин планина. Имаше и лекция за правилно поведение в планината и практики за действие при различни климатични условия и ситуации.

Младежите сами установиха, че чрез  метода „Потапяне сред природата”, могат да изпитат същите невероятни емоции, но без използването на различни вещества и стимуланти, с които да вредят на своето здраве.

Проектът се осъществява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2018 година с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top