МЛАДЕЖИ ОТ БАНСКО И РАЗЛОГ ОСЪЩЕСТВИХА НОЩНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВИХРЕН

 16 юли  210

МЛАДЕЖИ ОТ БАНСКО И РАЗЛОГ ОСЪЩЕСТВИХА НОЩНО ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ ВИХРЕН

На 14.07.2018 се проведе нощно изкачване на връх Вихрен, организирано от ръководния и експертния екипи на СНЦ „Тенис Клуб Еделвайс”, който работи по проект  „Обичам живота, живея здравословно”. Участници в нощния преход бяха младежи между 15 и 29 години от Банско и Разлог. Сред тях имаше и родители на младежите.

Походът стартира в 2:00 часа след полунощ и всички участници бяха екипирани с фенери и челници, както и с топли дрехи. Групата се изкачи на върха към 4:30 сутринта и по този начин всички успяха да посрещнат новия ден на 2914 метра. На върха бяха раздадени тениски и информационни материали и бе проведена беседа за връзката на човека с природата и какви са ползите за човека от така наречения метод „потапяне сред природата”. Групата успешно слезе от върха и към 9 часа сутринта достигна до хижа Вихрен. На паркинга на хижата също бе проведена среща и със случайни туристи, като бяха раздавани информационни материали.

Проект  „Обичам живота, живея здравословно” се осъществява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2018 година на Министерството на младежта и спорта.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top