ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МИНИСТЪР КРАЛЕВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ 17 МАЙ

 17 май  5620

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ МИНИСТЪР КРАЛЕВ ПО ПОВОД ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ 17 МАЙ

 УВАЖАЕМИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ 
   И ПРИЯТЕЛИ НА СПОРТА, 


   Поздравявам Ви по повод Деня на българския спорт 17 май! 
   Честит празник на всички спортисти, треньори, ръководители, деятели и на хората, които работят в сферата на спорта! 
   17 май e определен за ден на българския спорт, защото именно на тази дата през 1894 година в София пристигат първите 10 учители по физическо възпитание от Швейцария, които полагат основите на организираното спортно движение в страната ни след Освобождението. Днес, 124 години по-късно, българският спорт продължава да бъде средство за възпитание, извор на вдъхновение и канал за промотиране на ценности. 
   Нека в този ден да си спомним за всички спортни герои на България и да им отдадем заслуженото уважение, защото голяма част от националното ни самочувствие се дължи именно на техните успехи. Големите български шампиони са ни носили огромна радост с победите си на спортното поле. Те са важна част от историята на България, защото техните постижения генерират огромен интерес в обществото и са поводи за национална гордост. 
   Ние имаме и днес своите спортни герои, които прославят Родината ни по целия свят и вдъхновяват младите българи да поемат по техния път. Зад техните успехи се крие огромен труд, отдаденост в тренировките и воля за победа, които заслужават нашата признателност. 
   Благодаря на всички, ангажирани в системата на българския спорт. Аз вярвам, че заедно ще продължим да работим неуморно за постигане на още по-добри резултати, за здравето на нашите деца и българската нация. 
   Честит празник! 

   КРАСЕН КРАЛЕВ,
   МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА


   17 май 2018 г.

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top