БЮРОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ  ВИ КАНИ НА ФАМИЛАТЛОН И УЧЕНИЧЕСКА ЩАФЕТА RUN4EU

 11 май  141

БЮРОТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ВИ КАНИ НА ФАМИЛАТЛОН И УЧЕНИЧЕСКА ЩАФЕТА RUN4EU

По повод Деня на Европа, 9 май, Бюрото на Европейския парламент ще участва в две инициативи, насочени към най-младите граждани.

На 12 май 2018 г., събота, от 10.00 ч. Бюрото на Европейския парламент кани най-младите жители и гости на града и техните родители на голямата поляна в Южния парк в София на десетия поред Фамилатлон – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот. Там те могат да посетят шатрата на ЕП, да покорят 6-метровата стена за катерене на Walltopia, както и да си направят забавни снимки.

Фамилатлон е най-забавният начин, по който майките, бащите, децата и техните роднини могат да отбележат Международния ден на семейството. Той дава възможност всички заедно да играят и да се забавляват, да изберат и изпробват нов спорт, хоби или просто приятен начин за прекарване на свободното време, представени от десетки клубове и организации.

На 13 май  Бюрото на ЕП и Представителство на ЕК канят учениците и техните учители на организираното в партньорство с клуб „Бегач“ европейското бягане RUN4EU. То включва няколко различни състезания за ученици, както и други атлетически предизвикателства. Надпреварите за учениците са безплатни, а стартът е в 9.00 ч. пред храм-паметника „Александър Невски“ в София. Всеки регистриран ученик ще да получи специална тениска за бягане преди старта, както и медал след финиша. За първите в съответните класирания пък са предвидени допълнителни награди.

Фокусът на инициативата e активният начин на живот сред младите, както и значението му за децата в училищна възраст в България. Основната цел е да се намерят възможни решения на един от най-сериозните проблеми, заплашващи здравето на хората в страната – застоялият начин на живот.

Европейското бягане RUN4EU включва отборно бягане, като един отбор е съставен от 4 ученици, всеки от които трябва да избяга по 5 км от трасето. Друга възможност за участие е индивидуалното бягане, като учениците могат да избират измежду дистанции от 600 м, 5 км, 10 км или 21,1 км. След старта на ученическото състезание, между 10 и 12 ч., отново на площад „Св. Александър Невски“, ще започнат и специални лекоатлетически игри и предизвикателства. Те ще бъдат водени от сертифицирани инструктори и са с отворен достъп за всички деца и ученици.

За участие в RUN4EU е необходима задължителна регистрация, направена от учителите на адрес: https://sofiahalfmarathon.com/run4eu/, като крайният срок за записване е 11 май включително.

Новини

Back To Top