СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА КЪМ КОМИСИЯТА ПО ПОМИЛВАНЕТО ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

 07 март  486

СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА КЪМ КОМИСИЯТА ПО ПОМИЛВАНЕТО ПРИ ПРЕЗИДЕНТА

Комисията по помилване при президента на Републиката обявява прием на нови стажанти за периода 02.04.2018 г. до 31.07.2018 г.

Поканата е към студенти, завършили 3 курс в специалност „Право“ или ,,Публична администрация“ с минимален общ успех Добър 4, както и студенти в последен курс в специалностите ,,Психология“, ,,Международни отношения“ или ,,Социология“ при общ успех от следването не по-нисък от Много добър 5.

Документи се приемат до 17 часа на 23 март 2018 г.

Стажът е с продължителност 140 часа за срок не по-кратък от 4 и не по-дълъг от 6 месеца. Стажантите преминават през специализирано обучение по наказателно, наказателноизпълнително и конституционно право, права на човека и съдебна психология в допълнение към знанията, които получават в университета. В програмата те имат възможност да работят във всички сфери на дейност на Комисията, включително да провеждат проучвания по отделни случаи, да анализират съдебна практика и практика на Европейския съд по правата на човека, да изготвят проектодоклади по молби за помилване и да участват в заседанията на Комисията, работните срещи в местата за лишаване от свобода и пр.

Стажантите развиват реални умения за работа в екип при динамично натоварване, запознават се отблизо с дейността на президентската институция, на съда, прокуратурата и органите за изпълнение на наказанията, получават базисни умения за разрешаване на разнообразни казуси в практиката.

Стажантският труд е доброволен. На успешно завършилите стажанти се издават сертификати.
Програмата е единствена по рода си с това, че стажантите се допускат равнопоставено до информация и до целия естествен процес на работа, като участват активно в него заедно с дългогодишни специалисти в различни области.

За повече информация: www.president.bg –Администрация – Комисия по помилване, на тел: 02/9239 115 или ел. поща: m.teodosieva@president.bg, както и в приложения файл.

Срок за подаване на документите: 23 март 2018 г. до 17.00 ч.

Информация от ТУК

 

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

През коя година във Франция за първи път се отбелязва 22 септември като Европейски ден без автомобили с цел формиране на екосъобразно мислене и демонстрация на идеята, че животът без автомобили не само е възможен, но и по-приятен?

Видео

Вижте още
Back To Top