КОМИСАР ГАБРИЕЛ ЗАПОЧВА СЕРИЯ ОТ ИНИЦИАТИВИ ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

 07 февруари  227

КОМИСАР ГАБРИЕЛ ЗАПОЧВА СЕРИЯ ОТ ИНИЦИАТИВИ ЗА ПО-БЕЗОПАСЕН ИНТЕРНЕТ

По повод 15-я  Ден за по-безопасен интернет, българският комисар, отговарящ за цифровата икономика и общество, Мария Габриел даде началото на инициативите #SaferInternet4EU  за целия ЕС.

Инициативите, които ще се реализират през 2018 г., насърчават кибер културата, медийната грамотност, критичното мислене и цифровите умения, и ще обръщат внимание на интернет рисковете в обществото, особено за децата.

Наред с другите инициативи, #SaferInternet4EU включва състезание, което започва на 1 март и е насочено към различни проекти, целящи да направят интернет по-безопасен за децата. Освен това, европейските учители имат на разположение ресурси и дейности за подпомагане на преподаването по онлайн безопасност и кибер хигиена чрез платформата "Масов отворен онлайн курс за обучение" (MOOC). Повече информация за инициативите #SaferInternet4EU може да се намери в портала на ЕС.

Ежегодният Ден за по-безопасен интернет се организира от мрежата Insafe/INHOPE на Safer Internet Centres, с подкрепата на Европейската комисия. Събитието обединява хиляди хора от повече от 140 държави в подкрепа на по-безопасния и по-добър интернет чрез различни събития и дейности в световен мащаб. Българският Център за безопасен интернет също се включи чрез видео връзка в събитието в Страсбург.

За повече информация ТУК

Новини

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ВЪВ ВРЪЗКА С 5 ДЕКЕМВРИ - МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА, КОЙТО СЕ ЧЕСТВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПРЕЗ 1985 Г. ПО ИНИЦИАТИВА НА ООН, ВИ ПИТАМЕ: БИХТЕ ЛИ СТАНАЛ ДОБРОВОЛЕЦ?

Видео

Вижте още
Back To Top