ФРГИ ТЪРСИ МЛАДЕЖКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА AНТИЦИГАНИЗМА

 31 март  778

ФРГИ ТЪРСИ МЛАДЕЖКАТА ГЛЕДНА ТОЧКА ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА AНТИЦИГАНИЗМА

Младежи на възраст от 13 до 25 години, могат да изпращат снимки и есета за конкурса „Заедно срещу антицигнизма в България“

Конкурсът се организира от фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ) в рамките на проект „Въвличане на младежки лидери и учители в противодействие срещу антициганизма в България“. Проектът има за цел да повиши чувствителността към проявите на дискриминация срещу ромите и се реализира в партньорство с фондация „Младеново“ и Синдикат „Образование“ към Конфедерация на труда „Подкрепа“.

Есета и снимки се приемат на електронен адрес: konkurs@wcif-bg.org  в срок до 31 март 2018 г. Получените материали ще се оценяват в две възрастови групи: от 13 до 19 години и от 19 до 25 години от петчленно жури. Кандидатите могат да участват с до три материала в категориите: снимка и есе. Един кандидат може да участва с творби и в двете категории, при условие, че броят на изпратените творби в двете категории не надвишава 3. Пълните изисквания към материалите вижте в Указанията за кандидатстване.

Победителите от двете възрастови групи и категории ще бъдат обявени на специално събитие през април 2018 г. в град София. Победителите в категория снимка ще получат предметна награда – фотоапарат, а победители в категория есе – таблет.

Най-добрите снимки ще бъдат събрани в пътуваща изложба, която ще гостува в 17 различни български града. А най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайта на проект „Въвличане на младежки лидери и учители в противодействие срещу антициганизма в България“  ТУК 

Проектът „Въвличане на младежки лидери и учители в противодействие срещу антициганизма в България“ е съфинансиран от Европейския съюз по програма „Права, равенство, гражданство“.

Събития

Back To Top