МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ – БЪЛГАРИЯ, ОТВАРЯ КОНКУРС ЗА УЧИЛИЩА

 25 януари  307

МЕЖДУНАРОДНА НАГРАДА НА ХЕРЦОГА НА ЕДИНБУРГ – БЪЛГАРИЯ, ОТВАРЯ КОНКУРС ЗА УЧИЛИЩА

Наградата в България отваря конкурс за лицензиране на училища в страната, които да предлагат програмата за личностно развитие на млади хора.

Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“ стартира конкурс по лицензиране на училища като Независими оператори на Наградата, което би дало възможността директно да предоставят програмата на Наградата на своите възпитаници.

Всяко училище и организация в България има възможност да стане Независим оператор на Наградата, като за целта преминава през лицензираща процедура и се запознава с ценностите, философията и стандартите на програмата. Учителите, които са мотивирани да участват активно в процесите, свързани с програмата, преминават специализиран обучителен курс. Те стават част от пътя, който изминават младите хора към постигането на личните си цели и им помагат да поддържат мотивацията и постоянството си, за да постигнат Наградата и да получат международно признание за своите усилия. Програмата дава добавена стойност на образователния процес, като сертифицира всички знания и умения, придобити в извънкласните допълнителни дейности и утвърждава училището като привлекателно място и среда за развитие на младите хора.

Какви са изискванията, за да станете Лицензиран Оператор на Наградата в България:

  • Опит в работа с младежи в извънкласни и доброволчески дейности;
  • Организационен капацитет – хора, които имат опит и желание да работят с младежи;
  • Вътрешни правила и процедури за работа с млади хора (етичен кодекс, процедура);
  • Желание да се валидират с международно признат сертификат, качествата и уменията, придобити в сферата на неформалното учене;

За да кандидатствате и станете част от семейството на Наградата, попълнете следната регистрационна форма най-късно до 01.02.2018. Представител на Наградата, ще се свърже с Вас, след преглед на кандидатурата Ви.

За повече информация ТУК 

 

Новини

Back To Top