ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В АНТИ-ДОПИНГ СЕМИНАР „JUST SPORT“

 28 февруари  583

ЗАПИШИ СЕ ЗА УЧАСТИЕ В АНТИ-ДОПИНГ СЕМИНАР „JUST SPORT“

В периода 2017 – 2018 година, Асоциация за развитието на българския спорт (АРБС) е партньор за България на проект "САМО СПОРТ (JUST SPORT)", съфинансиран по програма „Еразъм+” на Европейската комисия, който има за цел да обърне внимание на негативните последствия, които може да доведе неконтролируемото използване на хранителни добавки в сферата на масовия спорт (най-вече във фитнес центрове). Проект "САМО СПОРТ (JUST SPORT)" ще бъде представен като добра практика и на международния семинар „Предотвратяване на употребата на допинг в професионалния и в спорта за всички чрез обучение и разследване“, който Министерство на младежта и спорта организира в сектор "Младеж" в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Основната цел на настоящия проект е да ограмоти младите хора, които ползват спортни и фитнес центрове, и начинаещите спортисти и да им предостави необходимите данни за направата на информиран избор и възможни негативни ефекти върху физиката им. Използването на някои препарати за натрупване на мускулна маса би могло да доведе в бъдеще до тежки сърдечни проблеми, заболявания на черния дроб и други. По време на проекта ще бъдат проведени разнородни активности, чрез които да стимулираме младежите да планират здравословен начин на живот, включващ и напътствията на обучени фитнес и спортни специалисти. Ще бъдат реализирани обучителни модули както на самите младежи, които ще бъдат обхванати в проекта, така и на фитнес и спортни специалисти, които ще подчертаят негативните влияния на веществата, признати за допинг. Ще бъде създадена мобилна апликация, в която ще бъдат включени здравословните фитнес центрове и експерти, отдали се на идеята за „чист” спорт. 
Пълна информация за проекта ТУК и ТУК    

Основното национално събитие по проекта - анти-допинг семинар „JUST SPORT” ще се проведе в периода 12 - 16 март 2018 г.  и има за цел да обучи 20 фитнес инструктори и 10 собственици на фитнес центрове, като след успешно приключване на обучителните модули, участниците ще получат сертификат за участие, а фитнес центърът, в който практикуват или който притежават, ще бъде добавен в сайта и мобилната апликация на проекта и популяризиран.

Планирали сме да проведем събитието в гр. София, като вярваме, че всяко събитие, в подкрепа на приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, има силна добавена стойност за цялостното представяне на страната ни в този изключително ключов момент, когато Европа е обърнала своя поглед към нас. В последния ден на събитието ще организираме кръгла маса, която да събере отговорниците за политики в сферата на борбата с допинга, фитнес инструкторите и собствениците на фитнес центрове, представителите на академичните среди и спортуващите. Планирана е и пресконференция за представяне на резултатите от анти-допинг семинар „JUST SPORT”, която ще се проведе на 19 март 2018, 11:00 ч. в прес клуб България. 

Събитието е безплатно, а регистрацията вече е достъпна ТУК 

Срок за кандидатстване: 28/02/2018 г. 

Програма на събитието
Забележка: Организаторите си запазват правото за корекции в програмата, като финалната програма на събитието ще бъде изпратена до всички селектирани участници и заинтересованите страни. 

В България проект „JUST SPORT” се координира от „Асоциация за развитие на българския спорт” с подкрепата на Антидопингов център – България, фитнес центрове: Норд джим, Атлетик, Ситалк, Залата на Юли. 

Партньори в проект „САМО СПОРТ” са организации, обвързани в иновативен консорциум от Хърватска, Словения, Италия, България, Португалия и Швеция. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top