YASV КОЛЕДЕН ТУРНИР ЗА ДЕЦА ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА

 18 декември  579

YASV КОЛЕДЕН ТУРНИР ЗА ДЕЦА ПО ЛЕКА АТЛЕТИКА

На 17 декември 2017 г. в Национална спортна академия „Васил Левски” – закрита лекоатлетическа зала, се проведе Коледен турнир за деца по лека атлетика. Празникът бе организиран, за да бъде отбелязан международният ден на доброволчеството с доброволческа дейност. В събитието се включиха над 60 деца и бе проведено с помощта на над 20 доброволци.

Събитието се организира от Катедра „Лека Атлетика“ на Национална спортна академия „Васил Левски“, спортен клуб „КЛАСА“ и „Асоциация за развитие на българския спорт“. Участниците получиха награди от спонсорите на събитието - лакомства от „Пауър марк“,  както и грамоти за участие от „Асоциация за развитие на българския спорт“.

Организаторите се надяват тази инициатива, която се провежда за трета поредна година, да повиши интереса на подрастващите към спорта и физическата активност и да им даде мотивация да бъдат активни в ежедневието си.

Малките атлети бяха наградени от проф. Стефан Стойков, ръководител катедра „Лека атлетика“, Тереза Маринова, олимпийски шампион и преподавател в НСА „Васил Левски“, и Ивайло Лазаров - основен организатор на надпреварата и преподавател в Академията. Сред родителите беше реализирана томбола, като наградата от томболата бе спечелена от Величка Георгиева.

Коледният турнир се реализира като част от проект „Млади посланици на спортното доброволчество /YASV/“. Част от доброволците, които спомогнаха за реализацията на събитието, бяха младите посланици на спортното доброволчество. Проектът, който е съвместно партньорство между четири държави, има за цел да насърчава доброволческите дейности в спорта, равните възможности и осъзнаване на важността на здравословния начин на живот чрез повишаване на участието в спорта за всички. Основните фази на проекта са посветени на местни дейности, свързани с популяризирането на спортната култура и повишаване на осведомеността относно значението на физическата активност, както и насърчаване на доброволчеството, неговите ценности и неговите ползи за обществото.

В допълнение, като краен продукт на проекта, ще бъде създадена онлайн платформа, която ще събере всички резултати и най-добри практики. Проектът е съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейската комисия - Малки съвместни партньорства и ще се реализира в рамките на 24 месеца. Партньори: Италия, България, Полша и Дания. 

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top