„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ СЪБИРА ПАРИ ЗА ДЕЦА, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ГРИЖИ

 04 декември  292

„БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА“ СЪБИРА ПАРИ ЗА ДЕЦА, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ ГРИЖИ

Президентът Румен Радев даде старт на петнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“, която се провежда под патронажа на държавния глава.

„Българската Коледа“ има за цел да насърчава дарителството, да спомага за решаване на значими за обществото проблеми, касаещи здравето на децата и да подпомага лечението на деца. Децата, чието лечение се подпомага от „Българската Коледа“, се определят съвместно от Експертния съвет към „Българската Коледа“, както и от съорганизаторите на благотворителната инициатива."

От 1 декември 2-017 г. до 30 ноември следващата година благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа" събира пари за деца, които имат нужда от продължителни грижи след тежки заболявания. Петнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия да помогне в грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация.

Подпомагайки деца, детски клиники и центрове за продължително лечение и рехабилитация, „Българската Коледа” има амбицията да допринесе за по-ефективна грижа за спасения детски живот, подобряване на лечебните и рехабилитационни възможности при засегнатите от заболявания или увреждания деца, както и повишаване на тяхната интеграция и социализация.

Приключилата на 30 ноември т.г. кампания 2016/2017 г. на „Българската Коледа“, посветена на децата с тежки хронични заболявания, успя да събере 2 650 000 лв., с които са подпомогнати 474 деца и е дарена медицинска апаратура за 30 лечебни заведения от цялата страна – университетски и многопрофилни болници за активно лечение.

Повече информация за резултатите от „Българската Коледа", кампания 2016/2017 г. можете да прочетете на страницата на инициативата.

Новини

Back To Top