МЛАДЕЖИ В ПЛОВДИВ ОТБЕЛЯЗВАТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ХИВ/СПИН

 29 ноември  267

МЛАДЕЖИ В ПЛОВДИВ ОТБЕЛЯЗВАТ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН ЗА БОРБА С ХИВ/СПИН

Доброволците на Младежки информационно - консултантски център – Пловдив (МИКЦ), отбелязват 1 декември - Световен ден за борба срещу СПИН от 14.30 на Главната улица в Пловдив.

За 14-та поредна година в Пловдив ще бъде отбелязан денят за борба с болестта, срещу която все още няма открита ваксина или лекарство. Доброволците на МИКЦ Пловдив, домакинстван от фондация Национален алианс за работа с доброволци, ще раздават на минувачите традиционните червени лентички, с които ще изразят съпричастност към този световен проблем.

Заедно с този символ, ще бъдат предоставяни безплатни презервативи и здравнообразователни материали, свързани със СПИН, чрез които младежите ще обърнат внимание на факта, че около 90 % от инфекцията с вируса се осъществява по сексуален път и заразяването би могло да бъде избегнато.

МИКЦ Пловдив предоставя безплатни информационни, консултантски и обучителни услуги за млади хора на възраст 15 - 29 години на територията на град Пловдив и област Пловдив, с цел повишаване на мотивацията им за успешно професионално и социално включване в обществения живот, в съответствие с техните заявени проблеми и нужди. Финансира се от Национална програма за младежта 2016 – 2020 на Министерство на младежта и спорта. Домакин на МИКЦ Пловдив  е фондация „Национален алианс за работа с доброволци". Партньор е Община Пловдив.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Back To Top