ПРОЕКТ ПО „ВАРНА – ЕМС 2017“, НОМИНИРАН ЗА НАГРАДА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА

 23 ноември  459

ПРОЕКТ ПО „ВАРНА – ЕМС 2017“, НОМИНИРАН ЗА НАГРАДА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА

Апликацията базирана на бийкън технологията appLighthouse е номинирана в раздел „Иновация“ във второто издание на Годишните награди в туризма. Както фарът в морето показва пътя на хората, така и бийкъните се свързват с телефона и уведомява хората, че са наблизо до определен обект. Кратък тест разказва какво е мястото. Има и допълнителни бутони, за да продължиш да четеш, ако ти е интересно, както и 360-градусов изглед на мястото. Приложението е на четири езика – български, английски, руски и немски. Бийкън предаватели са монтирани и на 9 общински спортни площадки във Варна. Проектът бе финансиран по ключово направление InnoThinkTank на програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

И второто издание на призовете е организирано в 16 категории, които ще представят постигнатото през изтеклата година. Най-много кандидатури има в категорията „Туристическо събитие“. Там любителите на туризма ще могат да избират между над 30 атрактивни прояви.  Над 20 интересни обекта пък ще се борят за наградата в категория „Туристическа атракция/обект“.  Оспорвана ще е надпреварата и в категорията  „Туристическа дестинация“. 12 атрактивни места ще се състезават за признанието на публиката. Над 10 общини ще се опитат да спечелят симпатиите на публиката в категория „Община на 2017 г. за културно-исторически туризъм“. Крайно любопитни са и предложенията в категория „Иновация“. Над 25 журналистически материала ще участват в състезанието за Годишните награди в туризма. Министерството на туризма отчита засилен интерес към тазгодишното издание на наградите. Постъпилите кандидатури са повече от миналата година.

Всеки желаещ  може да даде гласа си за приложението на тримата варненци ТУК   За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес ще се регистрират като недействителни.

Наградите ще бъдат връчени на победителите  на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.

ДЕЙСТВАЙ – ВЪЗДЕЙСТВАЙ

Събития

Още събития

Въпрос на месеца

ПРЕЗ КОЯ ГОДИНА 17 МАЙ Е ОБЯВЕН ЗА ДЕН НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В СФЕРАТА НА СПОРТА - ПРИЗНАНИЕ ЗА ОГРОМНИТЕ УСИЛИЯ НА СТОТИЦИ БЪЛГАРСКИ СПОРТИСТИ, ТРЕНЬОРИ И ДЕЯТЕЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА, ПРОСЛАВЯЛИ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ?

Видео

Вижте още
Back To Top